De Shownieuws van Irene!


Alarmschijf van deze week.

Martin Garrix & Bono & The Edge

We Are The People (UEFA EURO 2020 Song)


 

Artiest van de Maand.

Phil Collins


bruce springsteen binnen kort met nieuwe muziek

Bruce Springsteen brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Dat verklapte The Boss toen hij in de nacht van donderdag op vrijdag de Woody Guthrie Prize in ontvangst mocht nemen.

.„We brengen binnenkort een plaat uit die zich grotendeels in het westen afspeelt”, aldus Springsteen. Het is de eerste keer dat de zanger nieuwe muziek uitbrengt sinds zijn album Letter To You dat vorig jaar uitkwam. Het nieuwe werk lijkt, gezien de uitspraak van The Boss, een vervolg te worden op het country-achtige album Western Stars uit 2019.

 


Philip David Charles Collins is een Brits popmuzikant. Hij werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve-rockband Genesis, won als soloartiest verscheidene Grammy’s en een Academy Award en heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur.

30 januari 1951 (70 jaar), Chiswick Londen
Huwelijkspartner: Orianne cevey 1999-2008 Jill Tavelman 1984-1996  andrea Bertorelli 1975-1980
jaren actief 1968–2011, 2015–heden
kinderen 
Lilly Collings Nicholas Colling, Joely Collings, Simon Collings Matthew Collings
muziek
in the air tonight (1981)
you can hurry love (1982)
Another day in paradise(1986)

Snoop Dogg werkt aan serie over zijn leven

Snoop Dogg wil graag zijn levensverhaal delen met zijn fans. De 49-jarige rapper is bezig met een tv-serie over zijn leven, vertelde hij in een interview.

Een deel van het verleden van Snoop Dogg kwam al aan bod in de film Straight Outta Compton (2015) over rapgroep N.W.A. De rapper zou zeker meewerken aan een vervolg daarop, maar vindt een hele tv-serie over hemzelf een logischer idee. ,,Een die begint met hoe mijn moeder en vader elkaar nog voor mijn geboorte ontmoetten tot aan mijn geboorte en tot mijn groei in de jaren 70, 80 en 90.”

De serie is al in de maak, maar Snoop heeft er geen haast mee. ,,Ik wil de tijd nemen en er zeker van zijn dat we de juiste constructie te pakken hebben van hoe ik ben geworden wie ik ben. Met de mensen die me inspireren, mijn opvoeding, mijn moeder, mijn vader, mijn vrienden, de invloeden van mijn gemeenschap en dingen die me hebben gevormd.”

De rapper omschrijft de serie als een verzameling van verhalen en noemt het anders dan een biopic. ,,Omdat ik al deze informatie niet in twee uur kan stoppen”, aldus Snoop. ,,De kans is groot dat er je zes of zeven seizoenen van krijgt.”


Martin Garrix maakt EK-nummer met U2-leden: ‘Bono veranderde elk woord van mijn tekst’

Brutalen hebben de halve wereld, en zo kreeg Martin Garrix een onwaarschijnlijke samenwerking voor zijn themanummer van het Europees kampioenschap voetbal 2020 voor elkaar. We Are The People (We’ve Been Waiting For) maakte hij in het diepste geheim samen met Bono en The Edge van U2. ,,Twee legendes aan boord.”

We gaan het horen bij elk doelpunt dat er valt, in reclamespotjes, o-ve-ral, drie weken lang. ‘Onze’ Martin Garrix, de artiestennaam van de 24-jarige Martijn Garritsen, treedt met zijn EK-nummer in de voetsporen van Nelly Furtado, David Guetta en Enrique Iglesias. De Europese voetbalbond UEFA gaf hem zijn eigen nummer High on life anderhalf jaar geleden als referentie, maar uiteindelijk kreeg hij carte blanche.

De druk om een perfect nummer af te leveren was enorm, zegt Garrix in een gesprek met journalisten wereldwijd, voorafgaand aan de officiële lancering van het nummer vandaag. Hij moest de neiging onderdrukken om de vorige EK-themanummers terug te luisteren ‘ter inspiratie’. ,,Want je wil er ook niet blanco aan beginnen. Het was stressvol.”

Na het verzoek schreef hij samen met een vriend een demo. In het intro dat ze maakten, zat een gitaarriedeltje ‘dat U2 ademde’. Kort daarop was de vraag: wie neemt de zang voor zijn of haar rekening? ,,‘Bono’, grapte iemand. Mijn manager zei: we kunnen het toch proberen? Nee heb je, ja kun je krijgen”, vertelt Garrix. Die middag ging er een mail uit naar het team van U2. ‘s Avonds, slechts een uur of zes later, kreeg Garrix een belletje van de legendarische U2-zanger en gitarist The Edge. ,,Ik deed heel cool aan de telefoon, maar ik zette ‘m even op mute om ‘aaaaaaaaaaaaaah’ te roepen.”

Meteen was duidelijk dat het van een samenwerking zou komen. Bono zong wat melodietjes, The Edge kwam met ‘crazy guitar riffs’. ,,De melodieën bleven overeind, maar Bono veranderde letterlijk elk woord van de tekst die we hadden bedacht”, vertelt Garrix over het maakproces. ,,Ik zie het als winst. Hij gaf de teksten veel meer importantie. Hij schreef het nog voor corona, maar de boodschap is actueler dan ooit.” Even later stonden ze met elkaar in de studio. ,,Ik had kippenvel. Twee legendes aan boord. We Are The People was geboren.”


Perfectioneren

En toen, toen kwam corona. Het EK werd een jaar doorgeschoven, de lancering van het lied werd eveneens uitgesteld. Zijn team moest hem ervan weerhouden om het tot in den treuren te proberen te perfectioneren. ,,Normaal ben ik altijd gehaast, altijd aan het toeren, de wereld over. Nu had ik eigenlijk te veel tijd om erover na te denken, maar ik moest op een gegeven moment stoppen voordat ik weer alles overhoop zou halen.”

Garrix droomt van volle stadions. Van optreden voor een uitzinnig publiek. ,,Dat zal me een gevoel geven van Bijbelse proporties als dat weer mag.” Deze ‘opdracht’ is voor hem alsof de cirkel rond is. Als 8-jarig jochie zag hij hoe in 2004 DJ Tiësto als eerste dj ooit de openingsceremonie van de Olympische Spelen (in Athene) muzikaal begeleidde. Het markeerde het prilste begin van Garrix’ carrière, die toen bedacht: dat wil ik ook. Negen jaar later brak hij door met Animals, nu heeft hij de eer hét EK-lied te maken. ,,Sport is net als muziek heel krachtig, het brengt mensen samen. Het is onwaarschijnlijk om hier nu deel van uit te maken, juist nu mensen na dit shit jaar behoefte hebben aan die verbinding.”