Music

Artiest V/D Maand : The Trammps

todayseptember 30, 2022 3 5

Achtergrond
share close

The Trammps

De band is ontstaan uit de Volcanos en Moods die in de jaren 60 optraden en soulmuziek speelden. De bezetting bestond toen uit: Gene Faith (leadzanger), Earl Young (enig vast lid), Jimmy Ellis, Dennis Harris, Ron Kersey, John Hart, Stanley Wade en Michael Thomas.

Begin jaren 70 waren zij een van de eerste discogroepen. De band bestond toen nog uit Jimmy Ellis, Harold Doc Wade, Stanley Wade en Earl Young. De eerste opname van The Trammps, Zing! Went the Strings of My Heart, dateert uit 1972 en is oorspronkelijk een oud nummer uit 1943, destijds gezongen door Judy Garland. De eerste grote hit waarmee The Trammps definitief doorbraken in Nederland was Love Epidemic uit 1973. Zeer bekend werd de muziek toen grotere hits als ShoutHold Back the Night en Disco Inferno volgden. De laatstgenoemde hit uit 1976 kwam een jaar later voor in de soundtrack van de film Saturday Night Fever. In 1977 brachten The Trammps The Night the Lights Went Out uit, een lied waarin de grote stroomuitval in New York op 13 juli van dat jaar bezongen werd.

Op 19 september 2005 signeerde de groep de plaat van Disco Inferno in de Dance Music Hall of Fame in New York.

In mei 2008 gaven ze tijdens de Toppers in Concert-serie drie concerten als gastartiesten.

Op 8 maart 2012 overleed Jimmy Ellis, die in 2010 voor het laatst meezong in de band, in Rock Hill, South Carolina.

In 2014 verscheen de single Get Your Lovin’ While You Can.

In 2016 waren zij zonder Jimmy Ellis een van de gastartiesten bij de MAX-proms van Omroep MAX in de Jaarbeurs in Utrecht.

In 2019 was de groep te zien in een aflevering van de HBO-serie Big Little Lies.

Bron : Wikipedia

Written by: admin

Rate it

Vorig bericht

Music

De Nieuwe Alarmschijf : Ed Sheeran, Pokémon – Celestial

https://www.youtube.com/watch?v=23g5HBOg3Ic Ed Sheeran pakt Alarmschijf met Celestial Via Celestial komt Ed Sheeran weer met gloednieuw materiaal. De track, die is verweven met Pokémon, hoor je de komende week extra vaak bij Qmusic, want het is de nieuwe Alarmschijf. Even terug in de tijd. Op 5 februari 2000 kwam Don’t Say You Love Me van het Noorse duo M2M de Lijst der Lijsten binnen. Het was de eerste Pokémon-track die de Nederlandse Top […]

todayseptember 30, 2022 1

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


Licentie
Wie zijn wij?

Hitradio Westenwind is een online muziekstation met gezellige DJ’s, een gezellige videochat, en vele gezellige luisteraars

ook hier zijn we te vinden

Now playing:

0%