Music

Alarmschijf Week 30 Elton John ft. Britney Spears – Hold Me

todayaugustus 26, 2022 2 4

Achtergrond
share close

Artiestinformatie

Geboortedatum 25-03-1947
Land Verenigd Koninkrijk

Reginald Kenneth Dwight is bij ons beter bekend als Elton John.

Hij richtte in 1964 zijn begeleidingsgroep Bluesology op. Ze speelden als begeleidingsband mee met Amerikaanse rhythm-and-bluesartiesten, zoals Patti LaBelle And The Bluebells en The Isley Brothers.

Zijn naam verandert hij in 1967 en dat is een combinatie van Elton Dean (Bluesologysaxofonist) en Long John Baldry (zanger). Later nam hij officieel de naam Elton Hercules John aan.

Eén jaar na zijn debuutalbum, Empty Sky uit 1969, kwam zijn grote doorbraak met het album Elton John en de van dit album afkomstige single Your Song.

Door zijn kleurrijke outfits en zijn uitgebreide brillencollectie viel hij enorm op. Zijn imago valt onder de noemer glamrock.

De samenwerking met gitarist Davey Johnstone, bassist Dee Murray en drummer Nigel Olsson startte vanaf het album Honky Chateau. Deze samenstelling werd de Elton John Band genoemd. In de jaren 70 volgden de hits zich rap achter elkaar op met o.a. Crocodile Rock, Candle In The Wind, Don’t Let The Sun Go Down On Me en Don’t Go Breaking My Heart.

Elton John speelde de rol van Pinball Wizard in de filmversie van de musical Tommy in 1975. Hij richtte samen met Bernie Taupin het label The Rocket Record Company op in 1972. Vanaf dat moment brengt hij al zijn platen uit op zijn eigen label.

Written by: admin

Rate it

Vorig bericht

Music

Alarmschijf week 34 Goldplay Humankind

  Humankind is de 22e Alarmschijf voor Coldplay. De band was al de groep met de meeste Alarmschijven en vergroot nu de voorsprong op U2, dat op 18 staat. Voor Max Martin is het de 71e (!) Alarmschijf waar hij aan meeschreef en/of coproduceerde. Daarmee gaat hij op jacht naar zijn 124e Top 40-hit. Bron: Top40

todayaugustus 19, 2022 7

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


Licentie
Wie zijn wij?

Hitradio Westenwind is een online muziekstation met gezellige DJ’s, een gezellige videochat, en vele gezellige luisteraars

ook hier zijn we te vinden

Now playing:

0%