Uncategorized

Artiest van de maand Juni

todayjuni 1, 2022 6

Achtergrond
share close

De Dolly Dots scoorden vele hits binnen en buiten Europa, zoals hun debuutsingle (Tell it all about) BoysHela-di-ladi-loP.S.Do wah diddy diddy (cover van het nummer van The Exciters) en She’s a liar. In Japan behaalde de groep platina met het nummer Radio. Hun grootste hit in Nederland was Love Me Just A Little Bit More, die nummer 1 in the hitparade haalde. 1984 was het meest succesvolle jaar voor de groep met een eigen televisieserie, hun eigen poppen en uitverkochte concerten in Carré.

Anita Heilker verliet de groep in 1985 vanwege haar moederschap. De producers Van Asten en De Bois werden vervangen door Fluitsma en Van Tijn.

In 1986 namen de Dolly Dots in de VS de film Dutch treat op, een komedie over de Dolly Dots die in februari 1987 in première ging. De film was geen succes. In 1987 werd de producers Stock, Aitken & Waterman gevraagd een nummer, What a night, te produceren dat de groep een doorbraak in de rest van Europa moest bezorgen. Het leidde tot een hitnotering in Nederland maar de doorbraak volgde niet.

In februari 1988 werd bekendgemaakt dat de groep uit elkaar ging vanwege teruglopend succes. Op 2 oktober 1988 gaven ze een afscheidsconcert in discotheek Escape in Amsterdam. Zelfs Anita Heilker kwam nog samen met de andere 5 meiden wat liedjes zingen.

Bron Wikipedia

Written by: Hans vd

Rate it

Vorig bericht

News

Explosieschijf week 23

Kevin Village is de artiestennaam van Kees van Vredegem. Hij werd een aantal maanden geleden benaderd door een radiomaker die vroeger werkte in Zoutelande. Hij hoorde destijds vaak een melodie en vroeg of Kees daar een Nederlandse tekst op kon maken. Kees: "Ik heb toen mijn vriend en producer Peter Wessel gebeld en die was enthousiast, schreef een tekst en nam de productie voor zijn rekening. Het leek mij altijd […]

todaymei 27, 2022 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


Licentie
Wie zijn wij?

Hitradio Westenwind is een online muziekstation met gezellige DJ’s, een gezellige videochat, en vele gezellige luisteraars

ook hier zijn we te vinden

Now playing:

0%